Kodlama neden önemlidir?

Kodlama önemlidir çünkü giderek daha dijital bir dünyada yaşıyoruz. Eğitim gerçekleri hatırlamakla ilgili değildir. Bilgi parmaklarımızın ucundayken, çocuklarımıza ne düşüneceklerinden çok nasıl düşüneceklerini öğretmemiz gerekiyor . Bunu yapmanın en iyi yollarından biri, çocuklara mümkün olan en iyi çözümleri bulabilecekleri araçlar vermektir ve kodlama da bu araçlardan biridir.

Kodlamaya başlamak için iyi bir yaş nedir?

Kodlamaya başlamak için iyi bir yaş, bir çocuğun henüz genç olduğu dönemdir - genellikle ilkokuldayken. Kodlama, öğrencileri geleceğe hazırlamak için şimdi her zamankinden daha önemli. Öğrenciler kodlamanın temellerini öğrendiklerinde, onlar için heyecan verici fırsatlarla dolu yepyeni bir dünyanın kapıları açılır. Öğrenmenin yaşı yoktur, ancak genç beyinlerin daha aktif olduğuna ve yeni şeyleri kolayca öğrenebileceğine inanıyoruz. Çocukların okumayı ve yazmayı öğrenmeye başladıkları zaman, kodlamaya başlamak için harika bir yaştır.

Robotiğin kodlamaya ihtiyacı var mı?

Evet, robotiğin kesinlikle kodlamaya ihtiyacı var. Kodlama, bir robotun okuyabileceği ve uygulayabileceği temel bir talimat dizisidir. Robotik, robotları belirli işleri yapacak şekilde programlamak için elektronik, mekanik ve kodlama yazılımının kullanımını birleştirir . Robotlar, insanların yapamadığı görevleri kolaylıkla gerçekleştirebilir.

Robotik için hangi kodlama kullanılır?

Robotik için hem blok tabanlı kodlama hem de metin tabanlı kodlama kullanılır. Kodlama, bilgisayarlarla iletişim kurmanın yoludur. Diğer bir deyişle kodlama, belirli kuralları olan bir dizi talimattır. Çok sayıda programlama dili mevcuttur: C/C++, Python, Java, Fortran, vb. Python, makine öğreniminde kullanılması nedeniyle robotik için popüler bir dildir.

  1. Blok tabanlı kodlama: Blok tabanlı kodlama, öğrencilerin kodlamaya olan ilgisini başlatmak için mükemmel bir yaklaşımdır. Blok tabanlı kodlama, birbirine kolayca bağlanabilen farklı şekillerde bloklardan oluşan bir yığın kullanır. Blok tabanlı kodlamada hataları ayıklamak çok daha kolaydır. Scratch, Blockly ve VEXcode Vr, blok tabanlı kodlamanın birkaç örneğidir.
  2. Metin tabanlı kodlama: Metin tabanlı kodlama, önceden tanımlanmış sözdizimine dayalıdır: belirli bir dil tarafından okunabilen kodların bir listesi. Her bir kod satırını yazmanız gerektiğinden hata olasılığı daha yüksektir. Bu aynı zamanda blok tabanlı kodlamadan çok daha fazla zaman aldığı anlamına gelir. C/C++, Python, Java birkaç örnektir.

​​​​​​​

Robotik ve kodlama öğrencilere hangi becerileri kazandırır?

Robot bilimi ve kodlamayı öğrenen çocuklar, güçlü eleştirel düşünme becerileri de dahil olmak üzere pek çok beceri kazanacaklardır. Problemleri çözmenin farklı yolları vardır ve robotik öğrenenler problem için en uygun çözümü nasıl seçeceklerini öğrenirler. Ayrıca uygulamalı öğrenme etkinlikleri, öğrencilerin konsantrasyon ve dikkat düzeylerini artırır. Diğer beceriler şunları içerir:

  • Hazırlıklı olma: Teknoloji her geçen gün değişiyor ve öğrencilerin teknolojik değişimlere daha hazırlıklı olmaları gerekiyor.
  • Ekip çalışması: Çocuklar, robotlarını farklı dinamik zorluklarda rekabet edecek şekilde uyarlamak için ekipler halinde çalışır.
  • Programlama becerileri: Kod satırlarını programlamayı öğrenmenin ötesinde, çocuğunuz sorunları çözmenin yeni yollarını keşfedecektir.
  • Analitik düşünme: Büyük robotik problemler için öğrencilerin problemi parçalara ayırması ve ardından çözümü bulması gerekir.
  • Yazılı ve sözlü iletişim becerilerini geliştirin: İletişim, yaşam boyunca kesinlikle gerekli bir beceridir.

​​​​​​​